Kom op bezoek!

Wist u dat wij 7 dagen per week van 10.00 tot 16.00 uur geopend zijn?

 

Boerderij Vosseveld

Op Boerderij Vosseveld (Birkstraat 96, Soest) draait alles om de paarden! Op deze locatie van De Paardenkamp bevinden zich 51 individuele stallen. De paarden die hier hun oude dag doorbrengen, zijn de bewoners die de meeste zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat hun conditie wat minder is, of omdat ze een slechter gebit hebben. Deze paarden krijgen dan ook allemaal voeding op maat. Kom vooral eens langs om de paarden te ontmoeten.

De medewerkers van De Paardenkamp vertellen u tijdens een rondleiding alles over de paarden, hun gedrag en hun verzorging en natuurlijk over het werk en de geschiedenis van de stichting. In de filmzaal draait bovendien een mooie film over De Paardenkamp. De paarden zijn dol op een knuffel of een snoepje. In het winkeltje op de boerderij zijn speciale snoepjes te koop die de bewoners mogen eten. Hier vindt u tevens allerlei leuke hebbedingen en kaarten voor paardenliefhebbers. Voor kinderen is er een speurtocht over het terrein.

Een bezoekje aan De Paardenkamp is voor jong en oud een leuk uitje! We zijn 7 dagen per week van 10.00 tot 16.00 uur geopend en gratis toegankelijk.

(M.u.v. Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op de eerste zaterdag van september sluiten de deuren om 14.00 uur.) 

Boerderij Het Gagelgat

Bij Boerderij Het Gagelgat gaat u drie eeuwen terug in de tijd. Deze oude, monumentale boerderij stamt namelijk uit 1712. Na een behoorlijke restauratie mag het resultaat er zijn: Boerderij Het Gagelgat is absoluut een bezoek waard!

In de boerderij is een interessante interactieve rondleiding te doen. U kunt kiezen uit vier verhaallijnen die onder andere vertellen over de geschiedenis van de boerderij of allerlei paardenweetjes onthullen. De interactieve rondleiding is, net als de hele inrichting van de boerderij, gemaakt in samenwerking met lokale kunstenaars. Hierbij hebben we geprobeerd de oude sfeer van het gebouw en bestaande elementen in stand te houden en dit te combineren met moderne technieken.

In de oude huiskamer van de boerderij is nu een winkeltje gevestigd. Voor allerlei streekproducten en bijzondere cadeauartikelen bent u er aan het juiste adres. Naast de boerderij is de oorspronkelijke moestuin in ere hersteld, de groenten die er groeien zijn bestemd voor de verkoop en de opbrengst gaat natuurlijk naar de verzorging van onze paarden. 

Naast geiten, kippen en konijnen is een boerderij van De Paardenkamp natuurlijk niet compleet zonder een aantal bejaarde bewoners van ons rusthuis. In de weilanden rondom Het Gagelgat genieten verschillende kuddes van een mooie oude dag. In de wintermaanden staat een aantal paarden op de Deel van de boerderij. Vanuit hun stallen hebben ze niet alleen veel contact met elkaar, maar ook met de bezoekers!

Net als Boerderij Vosseveld, is Boerderij Het Gagelgat (Birkstraat 107, Soest) iedere dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend en gratis toegankelijk. Parkeren kan op de parkeerweide aan de overkant van de straat, naast het Avia tankstation. Volg hiervoor de bruine borden P-Paardenkamp/Het Gagelgat.

(M.u.v. Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op de eerste zaterdag van september sluiten de deuren om 14.00 uur.) 

Theehuis Het Oude Paard

Wanneer u de oprijlaan van Het Gagelgat op loopt, ziet u aan de rechterkant nog een gebouw: Theehuis Het Oude Paard, een samenwerking tussen Stichting De Paardenkamp en Proef-Soest, een lokale cateraar die ambachtelijke producten hoog in het vaandel heeft staan. In het Theehuis staat de koffie en thee voor u klaar, schenkt men een borrel en geniet u van de gerechten van de lunchkaart.

Wilt u een feestje vieren, een vergadering organiseren of een bruiloft houden? Via de website van Het Theehuis kunt u de mogelijkheden hiervan bekijken én gelijk boeken. Niet alleen is er een mooie ruimte in het Theehuis beschikbaar voor de verhuur, ook op het erf van Het Gagelgat kunt u terecht, namelijk in de prachtige Potstal. Een deel van de opbrengst van Theehuis Het Oude Paard komt ten goede aan de verzorging van de paarden.

Kijk voor het menu, openingstijden en meer info op: www.hetoudepaard.nl

Boerderij Vosseveld

Bezoekadres:

Birkstraat 96, 3768 HL

Soest

Route

Boerderij Het Gagelgat

Bezoekadres:

Birkstraat 107, 3768 HD

Soest

Route

Theehuis Het Oude Paard

Bezoekadres:

Birkstraat 109, 3768 HD

Soest

Route