Boerderij Het Gagelgat

Museumboerderij, winkeltje met streekproducten en nog veel meer…

Interactieve rondleiding, winkel en moestuin

In de boerderij kunt u deelnemen aan een interessante interactieve rondleiding. U kunt kiezen uit vier verschillende verhaallijnen. Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis of juist meer wilt weten over de paarden op de boerderij: er is voor ieder wat wils! De rondleiding is, net zoals de hele inrichting van de boerderij, gemaakt in samenwerking met lokale kunstenaars. Hierbij hebben we geprobeerd de oude sfeer van het gebouw en bestaande elementen in stand te houden en dit te combineren met moderne technieken.

 

In de oude huiskamer van de boerderij is een winkeltje gevestigd. Voor allerlei streekproducten en bijzondere cadeauartikelen bent u hier aan het juiste adres. Naast de boerderij is de oorspronkelijke moestuin in ere hersteld. De groenten zijn bestemd voor de verkoop en de opbrengst gaat natuurlijk naar de verzorging van onze paarden. 

Elke laatste donderdag van de maand (m.u.v. de schoolvakanties) kunt u van 11.00 uur tot 14.00 uur ‘Aanschuiven bij de boer’ voor een smakelijk en gezellig samenzijn. Voor slechts €10,- krijgt u koffie of thee met versgebakken cake, een heerlijke, zelfgemaakte seizoenssoep en een broodje ham of kaas. 

Ontmoet de Paardenkamp-paarden!

Naast geiten, kippen en konijnen is een boerderij van De Paardenkamp natuurlijk niet compleet zonder een aantal bejaarde bewoners van ons rusthuis. In de weilanden rondom Het Gagelgat genieten verschillende kuddes van een mooie oude dag. In de wintermaanden staat een aantal paarden op de Deel van de boerderij. Vanuit hun stallen hebben ze niet alleen veel contact met elkaar, maar ook met de bezoekers!

 

Net als Boerderij Vosseveld, is Boerderij Het Gagelgat (Birkstraat 107, Soest) iedere dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend en gratis toegankelijk. Parkeren kan op de parkeerweide aan de overkant van de straat, naast het Avia tankstation. Volg hiervoor de bruine borden P-Paardenkamp/Het Gagelgat.

 

(M.u.v. Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op de eerste zaterdag van september sluiten de deuren om 14.00 uur.)