Schenken en nalaten

Als dierenliefhebber weet u dat dierenliefde nooit voorbijgaat. Met een periodieke schenking of met een nalatenschap aan een goed doel zoals De Paardenkamp, kunt u uw dierenliefde doorgeven. Nu en in de toekomst.

Geef uw dierenliefde door

Via uw testament

Wilt u, ook als u er niet meer bent, helpen om de oude paarden liefdevolle opvang en verzorging te bieden? Dat kan door een gift aan De Paardenkamp in uw testament op te nemen. Hiervoor zijn verschillende manieren:

Erfgenaam – via een erfstelling benoemt u De Paardenkamp tot (mede) erfgenaam. Als erfgenaam ontvangt De Paardenkamp een bepaald percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is.

Legaat – met een legaat laat u een vastgesteld geldbedrag of een bezit (huis, grond, aandelen) na aan De Paardenkamp.

Zo geeft u uw dierenliefde door.

Een notaris helpt u bij het opmaken van uw testament.
Stichting De Paardenkamp is als goed doel met ANBI status vrijgesteld van erfbelasting.

Schenken met belastingvoordeel
De oudere paarden blijven tot hun einde bij De Paardenkamp. Voor de vaak jarenlange opvang hebben wij steun nodig waar we een tijdje op kunnen rekenen. Met een periodieke schenking doneert u minimaal 5 kalenderjaren een vast bedrag. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst tussen u en De Paardenkamp waardoor de gift aftrekbaar wordt van uw inkomstenbelasting. Zo kunt u zelfs meer doneren zonder dat het u extra kost.
U geniet belastingvoordeel en wij zijn voor een langere periode verzekerd van inkomsten.

Eenvoudig regelen
Print de overeenkomst, vul het formulier in en stuur het kosteloos op naar:
Stichting De Paardenkamp – Antwoordnummer 2340 – 3760 WB Soest. U ontvangt van ons een ondertekend formulier retour. Dit kunt u gebruiken bij uw belastingaangifte.

Wilt u eerst alles rustig doorlezen? Vraag dan Dossier Dierenliefde Doorgeven aan.
Dit kunt u doen door het formulier hiernaast in te vullen. Voor persoonlijk advies of informatie over het nalaten van uw paard kunt u contact opnemen met bestuurslid Ineke Kok, telefoonnummer: 035 – 602 54 62 of email ineke@paardenkamp.nl.

Dierenliefde Doorgeven