De medewerkers

Maak kennis met de verzorgers van De Paardenkamp!

IJsbrand Muller

Komst nieuwe paarden altijd spannend

IJsbrand is sinds 2004 in dienst. Hij is als beheerder verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op De Paardenkamp. IJsbrand kent het klappen van de zweep op het boerenbedrijf. De afwisseling doet het ‘m voor hem. Op de weiden, in de boerderij, assistentie verlenen aan de hoefsmid, ga zo maar door.
Het belangrijkste voor hem blijft de directe zorg voor de paarden. Een leuk aspect van zijn werk vindt IJsbrand de open dagen, waarop het altijd weer spannend is om te zien welke nieuwe paarden erbij komen en later hoe ze zich mengen met de andere paarden.

Piet van Bethlehem

Veel aandacht geven en op tijd bekappen

Piet leek het leuk om van zijn hobby, het omgaan met en het verzorgen van dieren, zijn werk te maken en dat dat goed bevalt blijkt wel uit het feit dat hij al sinds 1982 in dienst is van De Paardenkamp. Hij vindt De Paardenkamp zo’n goed initiatief en de verzorging van de paarden zo top, dat Piet zijn eigen pony Gerrie ook heeft gebracht. “Belangrijk voor een paard is dat de hoeven op tijd bekapt worden en misschien wel even belangrijk is dat je de paarden voortdurend aandacht geeft.”

Albert Spijker

Juist bij oude paarden moet je alert zijn

Albert werkt al sinds 1986 bij De Paardenkamp en heeft er nog alle dagen veel plezier in. Vooral de afwisseling van de werkzaamheden spreekt hem erg aan. “De open dagen vind ik meestal leuk, vooral omdat er dan nieuwe paarden binnenkomen. Die brengen we eerst naar de wei zodat ze aan elkaar wennen en later steun aan elkaar hebben als ze bij andere paarden worden geplaatst. Met die oude paarden weet je het trouwens nooit. Paarden hebben sowieso iets onvoorspelbaars en oude paarden zijn daarop geen uitzondering en juist bij die moet je alert zijn.”

Gabriëlle van Zijtveld

Tussen de paarden geboren

Na een opleiding dierverzorging heeft ze bij een paardenbedrijf gewerkt, maar ook op het boerenbedrijf van haar ouders. Gabriëlle heeft altijd paarden getraind en er wedstrijden mee gereden. Kortom: tussen de paarden geboren en getogen.
Wat haar op De Paardenkamp erg aanspreekt is de eigen verantwoording in het werken met de dieren. Ook aan de rondleidingen beleeft ze veel plezier. Afwisseling genoeg, want ook het op orde houden van de stallen vindt Gabriëlle een belangrijk deel van haar werk.

Michelle Houkes

De combinatie paarden en mensen is geweldig

In het leven van Michelle komen altijd paarden voor. Vanaf haar 4e jaar kreeg ze een eigen pony, zo leerde ze van jongs af aan hoe het is om voor een pony te zorgen. Tijdens de opleiding Paardenhouderij heeft ze deze kennis verbreed en heeft ze stage gelopen op De Paardenkamp. Na deze stage kwam ze als vakantiehulp het vaste team versterken en kreeg ze een plekje in de weekenddienst. Inmiddels werkt ze in het vaste team en heeft ze het helemaal naar haar zin. De verzorging van de paarden vindt ze erg leuk, maar ook de bezoekers ontvangen en rondleidingen geven doet ze graag.

Jan van Ruitenbeek

Het verzorgen van dieren is mijn passie

Jan had zijn eerste eigen schaap al toen hij 8 jaar was, het verzorgen van dieren zit er van jongs af aan in. Na ruim 30 jaar werken in de dierverzorging is hij nu bij De Paardenkamp gekomen. Het verzorgen, maar ook alles wat erbij komt kijken vindt hij erg leuk om te doen. Naast het werk op de trekker, het verven en onderhoud van de gebouwen, heeft Jan veel plezier in het geven van rondleidingen.

Frans Voskuilen

Hier werken is bijna therapie!

Sinds oktober 2019 werkt Frans op De Paardenkamp. Daarvoor was hij 14 jaar werkzaam als manager bij een dekstation voor Friese hengsten. Hij hield zich voornamelijk bezig met genetica, erfelijkheid en verkoop van de paarden. Thuis heeft Frans twee Shetlanders en nog een aantal andere dieren.

Op De Paardenkamp heeft hij het erg naar zijn zin. “Hier werken is bijna therapie!” Het verzorgende vindt Frans het leukste. Ervoor zorgen dat niet alleen de paarden, maar ook de gebouwen en weilanden er super uit zien: daar wordt hij blij van!

Angela Schep

Werken tussen de paarden

Begin 2020 is Angela begonnen als nieuwe medewerker in de verzorging van de paarden. Angela heeft al van jongs af aan paarden om zich heen. Het begon, als kind, met een eigen Shetlander en uiteindelijk werkte ze jarenlang fulltime op de pensionstal van haar ouders. Daarna maakte ze een kort uitstapje naar een tandtechnisch laboratorium, waar ze allerhande werkzaamheden verrichtte.
Ze werkt echter nog steeds het liefst tussen de paarden, dus toen ze de vacature bij De Paardenkamp voorbij zag komen, hoefde ze daar niet lang over na te denken…

Roeland de Kruijf

Een fijne werksfeer

Sinds 2020 is een nieuwe medewerker werkzaam op Boerderij Vosseveld: Roeland! Hij is opgegroeid in Drenthe en zit al zijn leven lang in de paarden. Zo heeft hij ruim 20 jaar bij stal Roelofs gewerkt in Den Ham, o.a. als bedrijfsleider. Het fokken van paarden is nog steeds zijn grote hobby.

Roeland vindt de werksfeer bij De Paardenkamp erg prettig en ook de afwisseling in het werk spreekt hem aan. Hij houdt zich zowel met onderhoud bezig als met de verzorging van de paarden.